Lutein Plus

Itt vagy:
"Ragyogó szem, éles látás"
A Lutein Plus egy olyan komplex antioxidáns készítmény, melyet kifejezetten a szem egészségének a támogatására fejlesztettünk ki. Hathatós segítség lehet mindenki számára, akinek a szeme fokozott terhelésnek vannak kitéve például számítógép előtti munka esetén vagy mesterséges fényben.
Részletek
Lutein Plus termék leírása

A Lutein Plus egy igazi antioxidáns bomba, melynek hatóanyagai a szem egészségének a megőrzését támogatják. Fő hatóanyaga a lutein, mely egy különleges antioxidáns. A szemben, elsősorban annak makularétegében rakódik le, ahol egyrészt a szabad gyökök elleni védelmet látja el, valamint segíti a szem védelmét a fény káros hatásaival szemben. A makula, azaz macula lutea (sárgafolt) az ideghártya (retina) középső részét elfoglaló kb. 6 mm átmérőjű terület, amely az éleslátás helye, az a terület, amelyet főleg olvasáskor, vagy közeli munka alkalmával használunk. A retina a szem fényérzékelő sejtjeit tartalmazó szövet. Egy tárgyról a szembe érkező képet a retina továbbítja az agy felé. Napi 6 mg (azaz már egy kapszula) lutein elfogyasztása az egészséges életmód keretein belül hozzájárulhat a szem egészségének hatékony támogatásához. A készítmény másik fő hatóanyaga a luteinnal nagyon gyakran kombinációban alkalmazott zeaxantin, mely egy szintén a szemben felhalmozódó, karotinoidok közé sorolható antioxidáns vegyület. A zeaxantin stabilizálja a membránokat, ami által hozzájárul a retina membránjának fénnyel szembeni védelméhez.

A Lutein Plus-ban található még a szem szempontjából az egyik legfontosabb növényi anyag a fekete áfonya, melynek antocianinjai segítik a retina normál működésének fenntartását, a szem kollagén tartalmának egészséges szinten tartását, emellett védik a hajszálerek egészségét a szabad gyökök káros hatásaival szemben. Az A-vitamin pedig nélkülözhetetlen a jó látáshoz.

A Lutein Plus mindenkinek ajánlható, akinek fontos a szem éleslátásának megőrzése. Antioxidáns hatása természetesen nem csak a szemben, hanem más szervekben és anyagcsere-folyamatokban is érvényesül.


Lutein Plus termékhez kapcsolódó cikkek
Szemvédő vitamin
Hangolódjunk rá és gondoljuk át, hogyan értékeljük és védjük a szemünket. Ha valaki nagyon szeret valakit, ezt mondja: „Ő az én szemem fénye” azaz egy kincs nekem. Ha valaki nagyon vigyáz valamire, ezt mondja: „Úgy őrzöm, mint a szemem világát” azaz mindent megteszek, hogy épségben megtartsam.
Teljes cikk
Igen, tehetjük, őrizhetjük, kincsként becsülhetjük a szemünket, amely fényt, világosságot érzékelő szervünk és egyben a lélek tükre is, ha szemvédő vitamint eszünk, a divatos napszemüveg vásárlása helyett (ám lehet mindkettőt is egyszerre).

Milyen fájó, szomorú látvány, látni a fehér bottal, tapogatózva járó, úttesten átsegítendő, vak vagy csökkentlátású embertársainkat!

Tudnunk kell, hogy ez az állapot nagy százalékban megelőzhető luteinnel!

Mi a lutein? A lutien egy szemvédő vitamin.

A vitaminokra általában jellemző, hogy szerveink, anyagcserénk tökéletes működéséhez nélkülözhetetlenek.

Ily módon a lutein is vitamin, mert a látás minőségéhez, megtartásához feltétlenül szükséges.

Ez a csodálatos, szemvédelemként megismert vitamin a karotinoidok népes vegyületcsoportjába tartozik. Ebben a csoportban található még a béta-karotin is (az A-vitamin vízben oldódó előanyaga), a likopen, az alfa karotin és a zeaxantin.

Élelmiszereink közül, a lutein megtalálható a sárga-piros és zöld zöldségekben, sárgapiros gyűmölcsökben és a tojásban. A növényfélék közül kiemelendően tartalmazza a spenót, kelkáposzta, fejes káposzta, fejes saláta, karotta, paprika, őszibarack és a citrusfélék. Tehát mindennapi táplálékaink közül sokfélében. Kérdés azonban, végigolvasva a fenti listát, hogy eszünk-e egyáltalán ezekből rendszeresen, illetve, hogy mekkora mennyiségben. Ahhoz, hogy elegendő vitaminmennyiséget vigyünk a szervezetünkbe bizony akár naponta több kilót is kellene fogyasztanunk zöldségekből, gyümölcsökből, nem is beszélve arról, hogy táplálékaink vitaminértéke a főzés, elkészítés során nagymértékben csökken, romlik. Gondolja gyorsan végig akkor a napi étrendjét? Eszik-e egyáltalán, és mennyit a fent felsoroltakból?

Szemünk fokozottan ki van téve káros környezeti hatásoknak: ultraibolya sugárzás, számítógép, mesterséges világítás, vibráló és káprázó fények, egyéb káros sugárzások ezek, valamint az anyagcserénk melléktermékeként keletkező szabadgyökök nagymértékben károsítják a szemet.

A luteint vizsgálval úgy találták, hogy különleges módon kötődik a szemhez. Szervezetünkbe kerülve a felszívódást követően a szem két területén halmozódik fel, a szemideghártya (retina) sárgafoltnak (makula) nevezett részében és a szemlencsében.

A makulában a koncentráció ezer nagyságrenddel magasabb, mint a vérben!

Itt máris megjegyezhetjük, hogy a lutein makulapigment is egyben, amely védi a fotoreceptorokat a sugárzási károktól.

Kutatási erdmények alapján a szemideghártya sárgafoltjában (makula), olyan érelváltozások következnek be, amelyek a sárgafolt elfajulásához (degenerációjához) vezetnek. Az időskori makula degenerációk egyértelműen igazolták, hogy a luteinnek jelentős szerepe van a makula védelmében.

30 év óta az időskori makula degeneráció került első helyre a súlyos látásvesztés okai között. Németországban pl. a 65 év feletti megvakulás, olvasási képesség elvesztésének oka a makula degeneráció.

Mivel a kezelési lehetőségek a makula degeneráció esetében mindeddig hiányoznak, nagy jelentősége van ezen kórkép megelőzésének.

Néhány éve különös figyelemmel vizsgálják a táplálkozással, illetve a táplálékkiegészítővel bevitt lutein védőhatását. A Harvard egyetemen végzett vizsgálatok alapján úgy találták, hogy 6 mg/nap (1 kapszula/nap) lutein 43%-al csökkenti a makula degenarációt, annál is inkább, mert a lutein szelektíven dúsul a makulában, ami a fotoreceptorok állandó védelmét optimalizálni képes, egyebek között csökkenti a zavaró tükröző és káprázó hatásokat is.

Kidolgozás alatt van a makulapigment-sűrűség mérésére alkalmazott technika, amely jelenleg igényes volta miatt, még csak specializált központokban ad lehetőséget.

A szemlencse a szem leggyakrabban megbetegedő része. 98%-ban fehérjékből épül fel. Mivel a szabadgyökök károsítják a szemlencse fehérjéit, azok úgynevezett összecsapzódásához, kiszáradásához vezetnek. Ez áll a hátterében a szürkehályog (katarakta) betegségnek, amely az időskori vakságnak mintegy 50%-ért felelős. Létrejöttét számos tényező befolyásolja, így az erős napfény, az UV-sugárzás, a dohányzás és néhány krónikus betegség, mint pl. a cukorbetegség is fokozza a kialakulás kockázatát. Fontos tudni, hogy a szürkehályog műtéti megoldása után még nagyobb szüksége van a szemnek a lutein védelemre, mivel az elszűkült lencse eltávolításával egy idejüleg kiesik annak fényvédő hatása is, megnövekszik az UV és a kék fény által okozott foto-oxidatív retinakárosodás valószínűsége. Azaz, katarakta műtét után a lutein fontossága duplájára nő, de az adagolása is!

Vizsgálatok alapján a szürkehályog kialakulásának veszélyét a lutein egyharmadra képes csökkenteni, különösen egyéb antioxidánsokkal kombinálva.

Egy megelőzési programban, a kutatók figyelték a táplálkozás minőségét, és többek között 50 ezer nőt vizsgáltak meg kontroll csoporttal összehasonlítva 8 éven keresztül. A vizsgálatok alapján a luteinben gazdag parajt tartották a legeredményesebbnek. Milyen rendszereséggel eszik például spenótot?

Az emberi szervezet nem képes luteint előállítani!

Az átlagember étrendjében csak elenyésző mennyiségű lutein szerepel, ami érthető, hiszen csak kevesen esznek spenótot és kelkáposztát naponta, de akár hetente is.

Ezért a sok vitaminhoz, antioxidánshoz és nyomelemhez hasonlóan a luteint is hasznos, sőt szükséges pótolnunk kapszula fogyasztásával, az előbbiekkel kombinálva akár.

A lutein kiváló védő hatása nemcsak a szemben, de más szervekben és anyagcsere folyamatokban is érvényesül, így szív-, és érrendszeri, valamint daganatos betegségek megelőzésében is.

A lutein szedésének nincs ellenjavallata!

Hosszú időn át, gond nélkül, akár megszakítás nélkül is szedhető.

Hatása fokozható egyidejűleg szedett nagy dózisú C-vitaminnal és folyékony oxigénnel, mivel a magasabb oxigénellátás segít a retina működésében, illetve más antioxidánsokkal és nyomelemekkel.

Összefoglalva: a lutein az a korszerű étrend-kiegészítő, amelynek folyamatos fogyasztásával sokat tehetünk szemünk épségének megőrzésében. Ennek fontossága a látás, az emberi szervezet olyan funkciója, amely minden korban, minden tevékenységhez szükséges.
Lutein Plus Hatóanyag/kapszula:
Adagolás: Napi 1 kapszula
Kiszerelés: 60 kapszula
Kisker egységár: 181.- HUF /db
Kedvezményes egységár: 136.- HUF /db
OÉTI szám: 6070/2009.
Bónusz pont: 203 BP
Kisker ár: 10.885,- HUF
Kedvezményes ár: 8.185,- HUF
Vissza
Tárhely szolgáltató: Innomedio