Ginkgo XC

Itt vagy:
"Testi és szellemi felfrissülés"
A Ginkgo biloba a földtörténet egyik legidősebb fája. Annak ellenére, hogy a nyugati világ csak a XVII. században kezdte megismerni (az első facsemetét, amely ma is él, 1730-ban ültették el Hollandiában), egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Kiváló egészségvédő tulajdonságai miatt mára egyike a legnagyobb mennyiségben értékesített gyógynövényeknek.
Részletek
Ginkgo XC termék leírása

A Ginkgo biloba kétlaki, lombhullató fa, amely a páfrányfenyők (Ginkgophyta) törzsének egyetlen máig fennmaradt faja. Mintegy 200 millió évvel ezelőtt, a földtörténeti őskorban fejlődhetett ki, ezért élő kövületnek is szokták nevezni. A növényvilágban egyedülálló, nincsenek közeli rokonai. Természetes élőhelye Kína, de népszerűségének köszönhetően mára már szinte mindenütt elterjedt a világban. Az, hogy 150 millió éven keresztül szinte változatlanul fennmaradt, annak köszönhető, hogy a jégkorszak alatt és után ez a terület mérsékelt éghajlatú maradt. Később a kínai szerzetesek gondoskodásának köszönhetően maradt fenn, mivel egészségre gyakorolt kiváló hatásai miatt szent faként tisztelték.
A Ginkga biloba hatóanyagai két csoportra, flavonoidokra és terpénekre oszthatók. A flavonoid csoport jelentősebb hatóanyagai a kempferol és kvercetin. A terpén csoportba tartozó hatóanyagok közül a ginkgolid és a bilobalid a legjelentősebbek. Ez a két hatóanyag csak a Ginkgo bilobában fordul elő. A ginkó flavonoidjai hozzájárulnak a keringési rendszer normál működéséhez, a megfelelő véráramláshoz, így a sejtek oxigénnel és tápanyagokkal történő ellátásához. Alkalmazása ezért különösen ajánlott idősebb korban (időskori agyműködés megfelelő szinten tartásának támogatása), fokozott leterheltség esetén, valamint olyan egyéneknél, akik gyakran tapasztalják a végtagok hűvösségét, nehéz felmelegedését. A fentieken túl a ginkó kiváló antioxidáns is, hatóanyagai védelmet nyújthatnak a szabad gyökök sejteket károsító hatásai ellen.

FIGYELEM!
- A készítmény gyermekeknek nem ajánlott.
- A Ginkgo biloba alkalmazása terhesség és szoptatás alatt kerülendő!
- Cukorbetegség, valamint véralvadás problémák esetén a Ginkgo biloba alkalmazása előtt kérje ki orvosa véleményét!
Ginkgo XC hatóanyag/tabletta:
Adagolás: 1 tabletta naponta
Kiszerelés: 90 mg
Kisker egységár: 65.- HUF /db
Kedvezményes egységár: 0.- HUF /db
OÉTI szám: 5867/2009.
Bónusz pont: 110 BP
Kisker ár: 5.875,- HUF
Kedvezményes ár: 0,- HUF
Vissza
Tárhely szolgáltató: Innomedio