Vital B

Itt vagy:
"Vércsoport szerinti multivitamin - a személyre szabott egészség"
A Vital termékcsalád hatékony, testreszabott multivitamin készítményekből áll, amelyek mindegyike több mint 40 hatóanyagot tartalmaz. Összetételüket a legújabb tudományos eredmények felhasználásával, valamint az egyes vércsoportok alkati sajátosságainak, vitamin- és ásványianyag-szükségletének figyelembevételével alakították ki. Egészséget támogató gyógynövényeket is tartalmaznak.
Részletek
Vital B termék leírása

B vércsoport
A B vércsoport kevésbé specifikus. A B vércsoportú emberek vegyesen táplálkozhatnak. A számukra összeállított Vital B teljes körű vitamin- és ásványianyag-pótlást biztosít, emellett növényi kivonatai - édesgyökér, petrezselyem, brokkoli, bodza, reishi gomba, shiitake gomba - a B vércsoportú ember idegrendszerét, emésztését és ellenálló képességét támogatják.

A következő termékösszetevő allergénként léphet fel vagy intoleranciát okozhat:rutin, lecitin

Vital B termékhez kapcsolódó cikkek
A vércsoportdiéta
A vércsoportnak megfelelő táplálkozás – vagy divatos szóval: a „vércsoportdiéta” – alapja egy amerikai orvos, dr. Peter J. D’Adamo megfigyelése, miszerint a különböző vércsoportú emberek más-más módon reagálhatnak ugyanazokra az ételféleségekre. D’Adamo ezen észrevételére alapozva egy teljes, komplex rendszert dolgozott ki, melynek a világon ma már számos követője van.
Teljes cikk
Az A-, B- és 0-vércsoportot Karl Landesteiner (1868-1943) fedezte fel 1900-ban, majd 1902-ben Alfredo von Castello és Adriano Sturli találták meg negyedik (AB) vércsoportot. A vércsoportok nagyon fontos genetikai jellemzőink. Ha figyelembe vesszük a vörösvérsejteken található speciális antigén rendszereket, ugyanolyan egyedi, csak ránk jellemző tulajdonságról beszélhetünk, mint az ujjlenyomat vagy a DNS. Kialakulásuk nagyon szoros kapcsolatban áll az emberiség történetével. A 0 vércsoport a legősibb, a „vadászó ember” vércsoportja. Az A vércsoport („agrár típus”) a földművelés megjelenésével, a B vércsoport („kiegyensúlyozott típus”) az északi tájakra való vándorlás során jött létre, a legfiatalabb AB vércsoport („modern típus”) pedig a csoportok keveredése során alakult ki. Megfigyelhető, hogy bizonyos vércsoportba tartozó emberek jobban kedvelnek (adott esetben jobban tolerálnak) bizonyos típusú ételeket, míg másokat elutasíthatnak. D’Adamo szerint ez egy kezdetektől belénk ivódott „ősi tudás”, mely kiváló kiindulópont volt rendszerének megalkotásában. Mivel a különböző vércsoportú egyének vérmérsékletében és mozgásigényében is eltéréseket tapasztalt, módszere nem csupán a táplálkozásra, hanem az ideális mozgásformák ajánlására is kiterjed.
Ismert, hogy az elfogyasztott táplálék és szervezetünk között kémiai reakciók sora zajlik le. Mindez a vérünkben is megtörténik a lektineknek köszönhetően, melyek az ételekben található különféle fehérjetermészetű anyagok. Vannak ételek, amelyek lektinjei nem összeférhetők vércsoportantigénjeinkkel, azaz kedvezőtlenek számunkra, ugyanakkor vannak olyanok, amelyek jótékonyak, valamint olyanok is, amelyek hatása semleges. A megfelelő élelmiszerek fogyasztása segítheti a szervezetet a táplálék jobb hasznosításában, valamint a fogyni szándékozóknak is kedvező lehet, továbbá abban is segít, hogy az ideális testsúlyt megtartsuk. Fontos viszont megjegyezni, hogy a vércsoportdiéta elsősorban NEM fogyókúrás módszer, hanem egy teljes rendszer, életmód.
Ebből kiindulva érthető, hogy akárcsak az ételek, az étrend-kiegészítők sem minden embernél működhetnek egyformán. Minden vitamin, ásványi anyag és növényi hatóanyag különleges szerepet játszik szervezetünkben. A vércsoport szerinti tervek minden vércsoport számára külön-külön meghatározzák a potenciálisan hasznos hatóanyagokat. Számos ilyen hatóanyag létezik, melyek bizonyos szerveket és szöveteket előnyben részesíthetnek. A vércsoportnak megfelelő táplálkozás követői számára mára már elérhetők speciálisan az ő igényeiknek kifejlesztett étrend-kiegészítők, melyek jól támogathatják az étrend hatásait.

FIGYELEM! Minden ember másképpen reagálhat a hirtelen megváltoztatott étrendre, ezért javasoljuk – különösen, ha Önnél bármilyen betegség fennáll –, hogy a vércsoportdiéta megkezdése előtt konzultáljon orvosával!
Irodalom: Dr.Peter J. D’Adamo: Az AB0 terv; Budapest, 2001.

A vércsoportok megoszlása Magyarországon*:
0 32%; A 42%; B 18%; AB 8%;

A vércsoportok megoszlása a világon**:
AB poz. 4%; AB neg. 1%; B poz. 10% ; B neg. 2%; A poz. 34%; A neg. 6%; 0 poz. 37%; 0 neg. 6%

* Forrás: www.voroskereszt.hu
** Forrás: http://www.szote.u-szeged.hu/medcentrum/transf/eloadasok/transzf_alapismeretek.pdf
Húsevőnek húst!
A különféle betegségek és az egyes vércsoportok, illetve a táplálkozási szokások összefüggéseit, egy Dr. James D´Adamo nevű amerikai orvos kezdte el tanulmányozni a múltszázad 50-es éveiben. Azt tapasztalta, hogy ugyanabban a betegségben szenvedő páciensek ugyanarra a kezelésre és diétára nem mindig egyformán reagáltak, és különböző vércsoportú embereknél eltérő az étrendek hasznossága a gyógyulás szempontjából.
Teljes cikk
Véleménye szerint számtalan kórkép összefügg a paciens étrendjével, és az ételek alapanyagában található lektinek, valamint a vérben és más szövetekben található sejtazonosító molekulák, az antigének reakcióiból erednek. Igazoltnak látta, hogy a kölcsönhatás befolyásolja a bélhámsejtek működését, 50%-al csökkentve például a glükóz felvételt, emellett lassítja sejtek megújulását, aminek következtében fokozódik a bakteriális fertőzések veszélye. Egyre több szakíró valószínűsíti, hogy sok eddig ismeretlen eredetű autoimmun betegség kialakulásában döntő tényezőként a szervezet helytelen táplálkozásból származó lektinterhelés. Ilyen betegség az inzulinfüggő diabetes, myasthenia gravis, Crohn, SLE, Sjögren betegségek, sclerosis multiplex stb.

A lektinek egyik leglátványosabb, és emiatt legjobban vizsgálható hatása, hogy a vörösvérsejteket „összeragasztják”, de egyes lektinek csak bizonyos vércsoportokat. Mindezek alapján logikusnak tűnik Dr. D`Adamo felvetése, miszerint az egészség megőrzése, valamint a táplálkozási eredetű krónikus betegségek megelőzése vércsoport-specifikus táplálkozást igényel. A vércsoportonként sajátos mennyiségi és minőségi igények, valamint az egyes vércsoportok genetikailag meghatározott alkati sajátságok alapján könnyen belátható, hogy az optimális egészségvédő hatás eléréséhez specifikus táplálék-kiegészítőket kell alkalmazni. E nélkül nem teljes az egészségvédő és terápiás hatás, csorbul az egészség megőrzése, hiányállapot lép fel és kellemetlen krónikus betegségek alakulnak ki.

A tápanyagok lektintartalmuk alapján lehetnek kifejezetten hasznosak, közömbösek vagy károsak. A lektinek gyakran túlélik az étel főzése során keletkező hőhatást, sőt az emésztőnedveknek is ellenállnak. A káros lektineket tartalmazó ételek általában tartós, vagy nagy mennyiségben történő fogyasztás esetén károsak. Az okozott panaszok leggyakrabban az emésztőrendszerrel kapcsolatosak, illetve allergiás jellegűek, a kettő között egyébként szoros az összefüggés. Emellett feltehetően izületi gyulladások, magas vérnyomás, elhízás, érelmeszesedés, idegrendszeri betegségek, csontritkulás és daganatos megbetegedések esetén is bűnösek.

Ma a legkorszerűbb multivitaminok összetételében világszerte figyelembe veszik az egyes vércsoportok sajátosságait. A vércsoport specifikus készítményekben megtalálható gyógynövények az adott vércsoportú egyéneknél gyakrabban előforduló betegségek megelőzését segítik.

Javallatok: Elsősorban a vércsoport-specifikus táplálkozás mellett esetleg kialakuló vitamin-és ásványianyag-hiányállapotok megelőzésére, valamint az egyes vércsoportok néhány betegség iránti fokozott fogékonyságának kivédésére szolgáló készítmény.

0-VÉRCSOPORT: Az evolúció során húsevésre szakosodott szervezet a húsevés káros következményeit (izületi gyulladások, bélrendszeri pangások következtében fellépő mérgezéses tünetek stb.) csak akkor tudja kivédeni, ha az anyagcsere sebessége megfelelő. A 0-ás őseink fizikailag rendkívül aktív életmódja és az akkor még vitamindús tápanyagok ezt kivédték. A ma élő nullásoknak a rendszeres sport, és a készítményük viszonylag magasabb B-vitamin, illetve a gyulladáscsökkentő és méregtelenítő gyógynövénykomplex (édesgyökér, kurkuma, jukka, petrezselyem) tartalma jelenti a megoldást. Mivel ez a csoport hajlamos a pajzsmirigy működési labilitásra is, a készítményük viszonylag több jódot tartalmaz, mint a többi.

A-VÉRCSOPORT: A főleg növényevésre való áttérés kisebb mértékű vashiányos vérszegénységet eredményezhet, mivel a húsokban lévő vérfesték jól felszívódó ún. hem-vas kikerül a táplálékból. Emiatt a készítmény több vasat tartalmaz, természetesen szerves kelát formában. Az „A” vércsoportúak szervezete fogékonyabb a rosszindulatú betegségekre és a cukorbetegség kialakulására, ezért a készítmény viszonylag több antioxidánst (C-, E-vitaminok, cink, szelén) és krómot tartalmaz. A vegetáriánus étrend sarkalatos pontja a teljes értékű fehérjeellátottság. Ezért a készítmény fehérjeemésztő enzimet (bromelain) is tartalmaz, hogy a bejutott fehérjét a legnagyobb mértékben tudja a szervezet hasznosítani. A készítmény szója- és algafehérje komponensei a létfontosságú aminosavak arányát hivatottak javítani.

B-VÉRCSOPORT: E vegyes táplálkozású csoport emésztése nem mindig kielégítő, ezért a készítményük fehérjeemésztő bromelaint is tartalmaz. A B-sek szervezete az átlagosnál fogékonyabb a fekélyképződésre, a herpeszfertőzésre és a krónikus fáradtság betegségre. Ezekre hatékony gyógyír a készítményük édesgyökér komponense, mely sokféle baj fontos gyógyszere a természetgyógyászatban és a gyógyszerészetben egyaránt. A készítmény stresszvédő és gyulladáscsökkentő kamillát, valamint a B-vércsoport immunrendszerét serkentő lecitint is tartalmaz, mert mindhárom területen sérülékeny ez a csoport.

AB-VÉRCSOPORT: Az AB-sek immunrendszere a B-hez hasonlóan támogatásra szorul, és szervezetük az A-hoz hasonlóan fogékonyabb a rosszindulatú betegségekre, ezért készítményük viszonylag több immunstimuláns és antioxidáns anyagot (C-vitamin, cink, szelén) tartalmaz. A magasabb C-vitamin tartalom az A-hoz hasonló alacsony gyomorsav miatt magasabb gyomorrák kockázatát is csökkenti. Az A-hoz hasonlóan, mivel az AB is csak elvétve fogyaszthat húst, fontos a teljes értékű fehérjeellátás. Ennek érdekben készítményük szintén tartalmaz bromelain fehérjeemésztő enzimet, és a létfontosságú aminosavak pótlására hidrolizált tojásfehérjét, mivel az ő számukra a tojás jelent kitűnő fehérjeforrást.

Figyelmeztetések, ellenjavallatok, mellékhatások:

Javasolt adagban mellékhatásként allergiás reakció csak nagyon ritkán, egyéni túlérzékenység miatt lehetséges az egyes alkotórészekre. Állandó orvosi felügyeletet igénylő krónikus betegségekben szenvedők, a szedést minden esetben beszéljék meg kezelőorvosukkal!
Vital B hatóanyag/tabletta:
Adagolás: 3x1 tabletta naponta, étkezés után
Kiszerelés: 90 tabletta
Kisker egységár: 80.- HUF /db
Kedvezményes egységár: 60.- HUF /db
OÉTI szám: 4584/2009.
Bónusz pont: 135 BP
Kisker ár: 7.215,- HUF
Kedvezményes ár: 5.425,- HUF
Vissza
Tárhely szolgáltató: Innomedio