Omega 3 concentrate

Itt vagy:
"Az egészség alfája és omegája"
A tenger élővilága nemcsak a szemet gyönyörködteti, hanem számtalan egészséget védő anyag forrásául is szolgál. Ismerkedjen meg egy olyan készítménnyel, melynek alapanyagai a tengerekből és óceánokból származnak, és nagymértékben támogatják szervezetünk egészséges működését.
Részletek
Omega 3 concentrate termék leírása

Esszenciális zsírsavak

Régóta foglalkoztatja a kutatókat, van-e összefüggés az étrend, illetve a szív- és érrendszeri betegségek között, s ha igen, milyen. Bang, Dyerberg és munkatársaik felfigyeltek arra, hogy Grönland nyugati részének eszkimó lakossága alig ismeri ezeket a betegségeket, étrendjük viszont rendkívül gazdag halban és a tenger különféle gyümölcseiben. A tudomány nyelvén megfogalmazva: az eszkimók étrendjében alig van szénhidrát, viszont viszonylag sok benne a fehérje és a zsír. Igen ám, de a fejlett társadalmak Európától Amerikáig ugyancsak fehérje- és zsírdús táplálékon élnek, egészségüket mégis elsősorban a szívbetegségek veszélyeztetik.
Mi lehet a magyarázat? A különbség éppen abban rejlik, hogy az eszkimók ételeiben nagy mennyiségű tengeri eredetű fehérje és zsír található, ezekben pedig sok a hosszú szénláncú, telítetlen, úgynevezett omega-3 zsírsav. Az eszkimók az említett állatok fogyasztásával legalább 10-szer több omega-3 zsírsavat vesznek magukhoz, mint a közép-európai emberek.
Az omega-3-zsírsavak fogyasztása megfelelő mennyiségben (napi 5-8 g) tehát mindenképpen hasznos, mert számottevően hozzájárul a vér normál trigliceridszintjének megtartásához, az egészséges szívműködéshez, illetve a normális véralvadás folyamatához. Az omega-3 zsírsav (pontosabban a dokozahexaénsav-DHA) a magzati korban is nagyon fontos, mert szükséges az idegrendszer megfelelő fejlődéséhez. Kismamák számára ezért különösen ajánlható.
Fő természetes forrásai a tengeri halak (a makréla és a lazac). A hazai, édesvízi halak közül a busa (Hypophthalmichthys molitrix and Hypophthalmichthys nobilis) nagyobb mennyiségben, míg a kecsege és az angolna kisebb adagban tartalmaz omega-3 zsírsavakat.

FIGYELEM!
A telítetlen zsírsavak fokozottan érzékenyek a szabadgyökök károsító hatásaira, ezért aki jelentősebb mennyiségben fogyaszt omega-3 zsírsavakat, annak ajánlott az antioxidáns-kiegészítés.
Omega 3 concentrate hatóanyag/gélkapszula:
Adagolás: 1-3 gélkapszula naponta
Kiszerelés: 100 gélkapszula
Kisker egységár: 82.- HUF /db
Kedvezményes egységár: 0.- HUF /db
OÉTI szám: 4595/2009.
Bónusz pont: 154 BP
Kisker ár: 8.215,- HUF
Kedvezményes ár: 0,- HUF
Vissza
Tárhely szolgáltató: Innomedio